02. Biography

Avenged Sevenfold, понякога наричани A7X, са банда от Huntington Beach, California, състояща се от членовете M. Shadows, Zacky Vengeance, Synyster Gates, Johnny Christ и The Rev. Техният пръв албум озаглавен Sounding the Seventh Trumpet е бил записан когато членовете на бандата са на едва осемнадесет години. Следващият им албум Waking the Fallen, получава положителен рейтинг от списание Rolling Stone.

City of Evil, пуснат в продажба на 7 Юни 2005, кръстосва стиловете хардкор и метълкор, и добавя повече метъл звучене с очевидни влияния вариращи от Iron Maiden, Pantera и Metallica до Misfits и Guns N’ Roses. Въпреки, че бандата била обявена метъл, метълкор и хард рок в много публикации, самата бадна твърдят, че те са метъл банда и нямат музикални прилики на метълкор по никакъв начин. По време на записването на City of Evil, оформленията на вокала M.Shadows са се променили повече на фокусиране върху мелодично пеене отколкото върху хардкор крещене, заради желанието на бандата за смяна на насоката в тяхната музика. Shadows претърпява операция на гърлото през 2004, но това не засега тяхното решение за промяна на жанровете.

    Името на бадната е предполагаема референция към началото на Библията и историята за Каин и Авел, където Каин е наказан да живее в изгнание, сам и нещастен. Всеки който освободи Каин от неговата съдба, като го убие, ще бъде “отмъстен за седемнократно” или ще бъде наказан по начин, който е седем пъти по-лош отколкото наказанието на Каин. Заглавието на песента на Avenged Sevenfold ”Chapter Four“ цитира Начало четвърто, главата от Библията, където историята за Каин и Авел взима място. Въпросът на песента изглежда също това да е тази история. Beast and the Harlot, друга песен явно идваща от Библията, идва от книгата за Разкриванията и ни отправя към наказанието на Вавилон и унищожението на Езичните народи. Въпреки, че името на бандата и прякорите на членовете прави очевидна референция към религията, Shadows казва в скорошно интервю, че те не са въобще религиозни.

  Тяхната песен Blinded in Chains е използвана в саундрака на видео играта Need For Speed: Most Wanted. Друга песен Bat Country, е използвана в саундтрака на SSX On TourNHL 06 и Madden 06, последвана от стъпките на Chapter Four, която също е била в саундтрака на NHL 2004 и Madden 2004. Песента Beast and the Harlot е била в саундтрака на Burnout Revenge. Всички от изброените игри, не случайно са продуцирани от различните деления на Electronic Arts.

Avenged Sevenfold също ще бъде на Ozzfest през 2006, заедно с Ozzy Osbourne, System of a Down, Black Label Society и Disturbed. Те ще открият концертите на Guns N’ Roses и Metallica това лято заедно с участието и на Европейските фестивали какъвто е Download Festival.


Вашият коментар